40.- Què és la FLiRT de la COVID ? .-

Què és la FLiRT?
Que signifiquen les sigles?
Quins simptomes té? 

FLiRT

https://www.heraldo.es/noticias/salud/2024/05/24/nueva-variante-covid-flirt-sintomas-contagiosa-1732128.html

Consultem a CHAT GPT.-

 Que vol dir FLiRT nova variant de cepa COVID?

FLiRT és un acrònim que es fa servir per descriure una nova variant del virus de la COVID-19. Les lletres corresponen a:

  • Fugida: Aquesta variant pot escapar parcialment dels anticossos generats per infeccions anteriors o per vacunació.
  • Línia de transmissió: La nova variant es transmet de manera eficient i ràpida entre persones.
  • i (i)
  • Recombinació: La variant ha sorgit a partir de la combinació de diferents ceps del virus.
  • Tolerància: La variant pot mostrar resistència o tolerància a certs tractaments o medicaments utilitzats fins ara.

Aquestes característiques fan que sigui important seguir i estudiar aquestes variants per adaptar les estratègies de control i tractament de la pandèmia.


La variant FLiRT de la COVID-19, específicament la soca KP.2, presenta símptomes similars a altres variants de la COVID-19. Els símptomes comuns inclouen:

Aquesta variant es caracteritza per la seva capacitat de evadir el sistema immunitari més efectivament que les soques anteriors, el que significa que els anticossos generats per infeccions o vacunacions prèvies poden no reconèixer-la tan bé​ (Mayo Clinic News Network)​​ (Verywell Health)​. Tot i que no sembla ser significativament més infecciosa o greu en comparació amb altres variants, s'està propagant i podria conduir a un augment dels casos​ (Mayo Clinic News Network)​​ (Verywell Health)​.

Per aquells que han estat infectats o vacunats anteriorment, especialment si ha passat més de sis mesos, es recomana una vacunació de reforç per mantenir la protecció contra la malaltia greu​ (Verywell Health)​.

Com tractar la FLiRT?

Per tractar la variant FLiRT de la COVID-19, es recomana seguir les mateixes pautes generals que per altres variants del virus. A continuació, alguns consells:

  1. Vacunació: Mantén-te al dia amb les vacunacions recomanades. Les vacunes actuals, tot i que no són perfectes per prevenir la infecció, són efectives per evitar hospitalitzacions i malalties greus​ (WUSF )​​ (Verywell Health)​.

  2. Tractament a casa: Si presentes símptomes lleus, pots tractar-los a casa amb medicaments per a la febre, el dolor i la congestió nasal. Descansar i mantenir-te hidratat és essencial.

  3. Consulta mèdica: Si els símptomes empitjoren o si formes part d'un grup de risc (com persones grans o amb condicions mèdiques preexistents), consulta un metge. Potser et receptin antivirals específics com el Paxlovid o altres tractaments autoritzats per la COVID-19.

  4. Prevenció: Mantén les mesures de prevenció com l'ús de mascaretes en espais tancats o concorreguts, rentar-te les mans amb freqüència i evitar el contacte estret amb persones infectades​ (Verywell Health)​​ (WUSF )​.

Tot i que la variant FLiRT és més transmissible, actualment no sembla causar una malaltia més greu que altres variants​ (Health News Florida)​​ (WUSF )​. Per a més informació, consulta fonts fiables de salut pública i parla amb el teu metge.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

10.- INFORME SiS. Els Dos Nous CoDIS Ètics 23. Estratègies per a la construcció de la pau en la ment de les persones.-