5.- Fe, Neurociència i Física Quàntica.-

COM ENTENC LA FE, 
LES NOVES TEORIES CIENTÍFIQUES I LES NOVES TECNOLOGIES.-
El món està canviant i l'important no seran les noves teories científiques i les noves tecnologies sinó la capacitat mental per a utilitzar-les de forma positiva des d'una ètica dels drets humans i una moral evangèlica.

 
Construïm parets però poden ser parets insalvable o ponts de diàleg i de concòrdia. Nosaltres decidim o permetem o per omissió, es a dir no fent res ho afavorim.

 

La Ment Fràgil (2004)

Fe, Neurociència i Física Quàntica.- 


La nostra Ment és més que fràgil, és autodestructiva, però la podem fer tot el contrari constructiva per la pau i per un món més sostenible.-

Les facultats del cos, de la matèria, de la ment, de la energia i de la llum.

Des de la matèria a l'Esperit. Allò que mou l'espiritualitat humana amb el cor obert a l'espiritualitat cristiana gràcies a la Paraula Viva del Crist.

El paper del placebo, l'aspecte psicosomàtic i el factor espiritual del sentit en el present de la vida.

En l'Eucaristia és fa present el sentit d'algú, el Crist, la única i referent a tota la Humanitat, Paraula Viva.


Podem veure les actuals teories de moda com són la Neurociència i la Física Quàntica.

https://miprofeclases.org.pe/profesor-de-fisica/ley-de-atraccion-y-fisica-cuantica-4-claves-para-una-manifestacion-correcta/

Les teories porten a l'egocentrisme, al jo i al jo.Egoisme i omnipotència egòlatra. Pensar que som irresistibles, hem de pensar en el dret a l'altre a decidir, omnipotents, hem de pensar i ser humils que estem limitats, la mort és el límit d'aquest món que no s'escapa ningú, la il·lusió d'eternitat ens pot enganyar.

La llibertat suposa tenir en compte "el dilema d'Adam i Eva" i no creure´s ser omni-lliures i super-sobirans, la llibertat ens porta a il·lusions quan no sabem respectar a l'altra i perdem el sentit de la voluntat de Déu.

Però tot de fonamentació en la Fe en Crist, aquestes opcions de la New Age perden el sentit de la relació interpersonal amb el nostre Déu Tri.

Ensenyen els mateixos principis, això vol dir que la fe en Crist es pot explicar en les teories científiques actuals però Crist és la única esperança que garanteix el sentit de la vida en la relació interpersonal que la limitació de la vida, la mort, no pot ser cap límit a l'Amor. L'Amor és el més important.

L'Amor de Crist està per damunt de tota teoria i aquest Amor  és possible en el cor de la Humanitat.

Aquesta és la principal missió, evangelització i apostolat que estem tots cridats, creients i persones de bona voluntat.

Per tant la Fe en Crist ens invita a una ètica sobre com hem d'interpretar i no negar la ciència i a una moral respectuosa en els comportaments de fe, malgrat canviem a noves formes culturals sense perdre el valor de l'Amor de Crist i la seva invitació a estimar als altres com nosaltres mateixos.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

38.- Iniciativa de presentar una proposta TED com a mínim a les organitzacions promotores TED.-

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

35.- Ponència a l'Ateneu de Tarragona: Com acompanyar en el procés de dol?.-