11.- La Síndrome instantània Ment Fràgil (SiMF).-

 La Síndrome instantània Ment Fràgil (SiMF).-


La ment és com una abella, que treu profit del  pol·len (informació) per a construir la mel (coneixement) i ho fa en societat. Vet aquí les bases de la societat del coneixement.

La majoria de les persones presenten aquesta tendència cultural i social a aquesta síndrome en la nostra civilització occidental. 

Els seus trets són:
1.- Fragilitat mental analògico versus digital: 
Sobreestimulació mental acompanyada de sobrealimentació i/o consum de drogues Desertització de facultats com l'atenció i la memòria, calentament neurològic addictiu amb dificultats de la motivació, manca d'avorriment positiu, dificultat d'enfocar l'atenció, "decisiosi" simptomes d'insuficiència en prendre decisions amb planificació no sòlida, més aviat líquida o volàtil. Presència de prejudicis i supersticions. Disponibilitat a la toxicitat (drogues, tabac, ...)
2.- Manca de suport motivacional i de situacions que suposin ocasions riques, permisos adequats i de recursos estimulants.
3.- Fre a la creació.- Necessitat de la creació amb interacció motivadora instantània i constructiva i no se li permet. Manca de permisos i autoexclusió creativa.-
4.- Autocontrol mental.- Més que mai necessitem tenir en compte i el controls dels seus processos mentals d'aprendre a aprendre sempre.
5.- Fragilitat manifesta i mostrada en el temps (canvis de caràcter), en la intensitat de concentrar-se, en la intuïció dels errors. Incapacitat d'objectivitzar de caràcter estable.

La SiMF davant el repte de la Salut Mental Natural Universal i de l'Objectiu de l'Autoritat Universal Mental ADN.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

38.- Iniciativa de presentar una proposta TED com a mínim a les organitzacions promotores TED.-

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

35.- Ponència a l'Ateneu de Tarragona: Com acompanyar en el procés de dol?.-