16.- Memòria i projecte de l'associació Ceradai a favor de la Causa Cooppel per la Pau 2022.-

 


Associació Ceradai, present a la FCVS des de 2001, enguany XXI è  aniversari. El nostre valor és el compromís i l'acció voluntària social amb pressupost zero zero.

                                           Causa Cooppel per la Pau i la Solidaritat

Sol·licitud d'excepció de la quota federativa per a l’any 2022.-

A l’atenció de la Presidència de la Federació Catalana de Voluntariat Social.-

Per la present li sol·licitem com cada any la beca total per estar presents en la FCVS en el 2022.

1.- Presentació         2.- Memòria 2021: Curs 2021-22.-           3.- Projecte 2022.-          4.- Estat de comptes.-

 

1.- Presentació:

Associació Ceradai fundada a Cabacés, l’Aleixar i Tarragona  en el 1986, va posar l’agenda pública cultural solidària en marxa en 1989 a la comarca del Priorat, a Cabacés i a la ciutat de Tarragona, associats des de 2000 a la xarxa d’entitats de la UNESCO i des de 2001 presents a la Federació Catalana de voluntariat Social.

Som una associació catalana que promou la solidaritat i el voluntariat social i la cultura i protegim les iniciatives de les persones en el camp cultural, científic i educatiu, associada a la Xarxa d’entitats de la UNESCO des de 2000, en el com construir la pau en la ment de les persones, estem potenciant des del voluntariat social el projecte Cooppel per la Pau adherits a la UNESCO, dins de la Causa Internacional Sense Fronteres Cooppel per la Pau. Col·laborem també amb UNICEF i ACNUR. Més info: https://dinaments.blogspot.com/      

Fomentem els ODS 2030 de les Nacions Unides, estem inscrits en el Forum Drets Humans i de la Natura del Priorat https://dretsiresponsabilitatssompriorat.blogspot.com/ i en el Fòrum Cooperació pel 2023 de Tarragona, més info en:

https://tarracooppel.blogspot.com/  Col·laborem en voluntariat social, aprenentatge servei i practicums amb les universitats i els centres educatius https://dinament.blogspot.com/

Fem voluntariat social en quatre aspectes: a nivell tècnic, delegació per representació, estudi i redacció de la tesi Cooppel per la Pau, 2023, emprenedoria solidària davant l’observatori, anàlisi i saber interpretar situacions (OaSIS), a la fi d’informar, orientar, educar junts i assessorar a persones necessitades,

Tenim el codi ètic del voluntariat social i de la pedagogia universal solidària, familiar i professional.

2.- Memòria 2021 de Voluntariat Social.-

Hem mantingut el programa mensual de ràdio col·laborador de ràdio Falset[1] i l’agenda del Priorat amb trobades telemàtiques[2].

Hem participat en la majoria de les activitats pesencials i telemàtiques de la coordinadora de la FCVS a Tarragona i en el voluntariat social de la salut.

Observatori Virtual de les Xarxes Socials

        2.1.- Curs 2021-22

22.- OBERTS ARREU A NIVELL TELEMÀTIC. Estem a l'equador del curs 2021-22. ACTUACIONS presencials febrer-maig 2022 en el nostre institut.- (cooppelcaminsmartiifranques.blogspot.com)

3.- Projecte presencial Ceradai amb el projecte Cooppel per la Pau 2022.-

- 2022, XXI aniversari de la presència de Ceradai a la Federació Catalana de Voluntariat Social a la federació i a la junta i ara coordinadora de Tarragona. Estava de president territorial Santiago Camós i Costa.

- Atenció telemàtica en suport motivacional, en suport educatiu i suport extraescolar a menors d’edat amb implicació de la família i atenció telemàtica en el dol a les persones.

22.- TAULER COOPPEL INFORMA. Curs 2021-22 Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona C@Mins (cooppelcaminsmartiifranques.blogspot.com)

-        Posta en marxa del projecte C@M.ins a l’institut Martí i Franquès, d’atencions telemàtiques a les persones i a les famílies amb la Biblioteca Meet Cooppel, les Cooppel  Logopèdia Atencions Individuals (Cooppel LAI), els TeleProgrames Màster Cooppel per a infants i adolescents  i el Màster Drets Cooppel per a joves i persones majors de totes les edats, obert a Catalunya i Andorra.

Aula Cooppel presencial a l’institut, suports Cooppel en el món veïnal i a l’Ateneu de Tarragona. Suports Cooppel al Priorat: 1.- Centre d’estudis del Priorat (CeP), 2.- associació Prioritat, el Paisatge pro patrimoni de la Humanitat .3.- Fòrum de Cultura del Priorat, Vida Creixent al Priorat

Suport de Biblioteca Meet Cooppel en el suport al Pla d’Acció Tutorial (PAT): a les famílies i a l’alumnat de 17 a 19 hores de dilluns a dijous lectius i suport a l’hora de tutoria, a primer ESO, de 13,30 a 14,30 concertada prèviament per Meet amb els recursos de What’s i Youtube de l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona oberts a altres centres de la ciutat i de la comarca del Priorat..

Incidir principalment de forma més directe en el moviment veïnal del municipi de Tarragona i de la comarca del Priorat en donar a conèixer la FCVS i conscienciar i sensibilitzar per al voluntariat social.

Seguirem en l’Observatori Virtual de les Xarxes Socials en Facebook, What’s, Telegram, Twitter i Instagram.

Incidir en la xarxa associativa i les raons que desenvolupem en donar a conèixer la FCVS i el paper del voluntariat social junt amb el voluntariat cultural, internacional i d’altres formes en el benefici col·lectiu.

Portem a terme el voluntariat social en col·laboració universitària[3] i postobligatòria, amb altres modalitats d’amb la URV, aprenentatge servei amb instituts de Tarragona i oberts al Priorat, pràcticum del grau de pedagogia amb la URV,dels màster de psicopedagogia de la UNIR i de la UOC i voluntariat social a estudiants de BAT. I des de la secció Ceradai Institut oferim estudis, investigació i formació permanent a les persones i al professorat i món estudiantil de primària, ESO, postobligatori i universitari

Disponibles i oberts a totes les entitats de la FCVS per via telemàtica per a fer conversa, mediació i consciència en el valor d’aprendre en tota la vida.

4.- Sistema de financiació i estat de comptes CERADAI : Cost Econòmic Reduït Amb Desenvolupament Alt d’Implicació[4].-

La nostra associació té dispeses per materials fungibles d’oficina, per telèfon i per internet, desplaçaments, etc que costegem els mateixos socis i sòcies. El nostre valor és dur a terme les nostres tasques amb pressupost zero euros,  el nostre mèrit està en l’empoderament de les persones que es pot dur a terme sense cap cost econòmic a partir dels seus talents. No demanem cap ajut econòmic, ni subvenció per cap motiu. Fomentem el voluntariat social en les associacions que col·laborem i en les Xarxes Socials.

                                          Dipeses 2021: 387 euros       Pressupost 2022:  400 euros

Tarragona, 17 de febrer de 2022

             La Presidenta                          El portaveu de la coordinadora (secretariat)

                                                        



[4] Acròstic Ceradai: 1986 Centre Estudis Recerca Acció Didàctica Aplicada a la Integració. Actualment és tot el que podem fer per construir la pau en la ment de les persones Cost Econòmic Reduït Amb Desenvolupament Alt d’Implicació social. Fer Ceradai és posar en marxa un projecte per les necessitats sense que la part econòmica sigui cap barrera i que amb l’impuls de la voluntat voluntària es pot dur a terme i la resta ja ve per la voluntat, la sensibilitat i la conscienciació de l’entorn.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

38.- Iniciativa de presentar una proposta TED com a mínim a les organitzacions promotores TED.-

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

35.- Ponència a l'Ateneu de Tarragona: Com acompanyar en el procés de dol?.-