28.- PREPAREM-SE PER AL 2030, QUÈ PODEM FER ARA?

Horitzó 2030
Drets Socials i Drets a les Iniciatives Solidàries.

            Promoure, permetre i protegir.

Coordinació Operativa Drets Iniciatives Socials.  CODIS

Orientada a l'Organització de Persones, Entre iguals (Equitat), Lliures  (COOPPEL).



Promoure la cultura per la Pau amb totes les eines, les capacitats i les arts, en aquest cas amb la música

El professor Ferran de la Causa Cooppel per la Pau presentarà diverses ponències en actes públics oberts  a arreu de Catalunya, el proper programa de ràdio a Falset "Priorem Priorat" del dia 3 de desembre a les 11 hores i una comunicació en el primer congrés de la Societat Catalana de Pedagogia, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, a Lleida, els dies 1,  2 i 3 on també participarà amb taules rodones i fòrums.


"Defensarem el Dia Internacional de la Pedagogia i com a Drets Social reivindiquem l'aprenentatge universal del Cooppel".

En el congrés exposarem l'experiència del suport motivacional Cooppel a l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, un dels programes Cooppel que porta més de deu anys, els altres són dedicats al móns veïnal des de 2000, social 2011, cultural 1976, radio local des de 2008, etc.

On han passat més de 15 practicants entre la URV, UOC i UNIR, entre 2007 i 2022 en el curs passat 2021-22 vàrem fer un conveni de col·laboració amb la URV sobre Aprenentatge Servei en dos TRFG, un de pedagogia i l'altra d'enginyeria informàtica. 

Cooppel és oferir la nova cultura cooperativa mental que es centra en el control mental del silenci, de la capacitat de com prendre decisions i com funciona la nostra ment en aprendre a aprendre sempre construint la pau i essent més compromès en els ODS 2030. Basat en models psicològics i en els principis de la Neurociència.





En el món social i dels Drets Humans des de l'ètica, cada dia hi han més problemes de base emocional i psicològica, en una societat consumista, individualista, materialista, addicta a internet, alcohol o en valors volàtils. Cal centrar-se en el suport motivacional a la construcció de les identitats, de la pertinença i de la participació. Existeixen molts dols que són tabú encara avui dia.

En 1963 es reconeixia l'alcoholisme com a malaltia, hi han malalties o síndromes que han de ser tractats sobre tots aquells que generen violències. A més de les violències físiques hi han les violències morals i psicològiques. La publicitat ho és una. T'ofereixen productes gratuïts a canvi de publicitat renta cervells.

En el món educatiu, les noves tecnologies i la neurociència marcaran el seu futur, ara centrat en l'aparcament i en els institucionalismes permanents de reformes educatives legals. Cal que la família tingui el protagonisme que es mereix.

https://diarieducacio.cat/reivindicar-la-familia-es-reivindicar-totes-les-families/

En el món veïnal cal treballar la mediació, la cohesió social, festes, la inclusió i sobre tot la identitat, la pertinença i la participació als barris, a la ciutat i al país. Així també l'observació entre iguals per a millorar, un dels principis del Cooppel, aplicable en tots els àmbits: escolar, educatiu, veïnal, cultural, etc.

https://diarieducacio.cat/observacio-entre-iguals-que-es-i-per-que-9-de-cada-10-docents-que-ho-proven-voldrien-repetir/

En el món cultural, no es pot finançar projectes de diversió basats en el consum de l'alcohol i en fer sorolls molests, que acaben en general en aldarulls.

En el voluntariat social, la persona voluntària ha de ser competent però no ha de tenir cap dispesa econòmica en la seva missió



Estem davant d'un dilema:

Quedar-se passius i tancats


O bé obrir-se al futur, participant i sumant il·lusions per un món millor



Felicitació de Nadal 2022.


El naixement de Jesús. La Sagrada Família segons Gaudí
Tot té un naixement, la Causa Oferta Cooppel per la Pau, us desitja lo millor a aquestes festes d'hivern


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

38.- Iniciativa de presentar una proposta TED com a mínim a les organitzacions promotores TED.-

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

35.- Ponència a l'Ateneu de Tarragona: Com acompanyar en el procés de dol?.-