33.- DIA INTERNACIONAL .- Imaginem un pas cap a la UNESCO.-

31-01-23

- Postulant la tesi de la Causa Cooppel per la Pau.-

Des del Dia Local de 2012-2022, que el desembre passat va complir el Xè aniversari,  i les XI jornades DALT (Dia Anual Local Tarragoní), ara imaginem el Dia Mundial de les Causes Cooppel per la Pau.

Per un costat es celebrarien trobades Cooppel a arreu del món i per l'altra es donarien a conèixer iniciatives solidàries cooperatives locals i territorials, com nacional, que es tenen en compte els principis de la Cooppel en el tractament social, educatiu i cultural de la ment humana:

- Com controlar el silenci mental i les nostres emocions.

- Com eliminar les creences limitants i identificar els jocs de poder i els jocs psicològics i limitar-los, eliminar-los o superar-los. 

- Com aprendre a decidir aprenentatges com un joc de rols i d'estratègies i la creació de jocs didàctics de taula i de tauler, a més dels jocs tradicionals.

Tot aquest contingut també com a Patrimoni de la Humanitat per a què es consideri disseny universal dels aprenentatges.


Cinc activitats avui dia 31 de gener 2023 per la Pau.-


Avui dia 31 hem celebrat el Dia Escolar de la No Violència i la Pau amb (1) una entrevista del dol acompanyant a la víctima a unes finques per un problema de consum i (2) unes visites a la Capona, Abacus i a la Biblioteca Pública de voluntariat de la llengua, per la tarda (3) una entrevista de dol passejant pel carrer, (4) una visita a l'aula del Cooppel- Institut AdMiF i després al final participant en (5) la presentació del documental "Bombes a Tarragona. 1938".

El parc de la Ciutat, camí cap al Cooppel i lloc per a passejades peripatètiques del dol, de consultes sobre Drets Humans i aprendre oral el català.

 
Teatre de Tarragona, presentació del documental Bombes sobre Tarragona . L'atac als mercants anglesos 1938


RECORDEM

Ahir dia 30 de gener, 75 anys de l'assassinat de Gandhí

30 de gener de 1948, moria assessinat Gandhi. Ara ha fet 75 anys de la seva mort

El "mahatma" Gandhi davant del seu assassí al 75è aniversari de la seva mort

Aquest contingut va ser publicat el 30 gener 2023 - 09:05

David Asta Alares

Nova Delhi, 30 gen (EFE).- El "mahatma" Gandhi, capdavanter de la no violència i la lluita per la independència de l'Índia, ha estat assassinat fa avui 75 anys per un extremista hindú, Nathuram Godse, un aniversari que el país asiàtic commemora aquest dilluns entre el dubte de fins a quin punt els seus ideals encara són rellevants.


https://www.swissinfo.ch/spa/india-gandhi_el--mahatma--gandhi-frente-a-su-asesino-en-el-75-aniversario-de-su-muerte/48243536

EXEMPLES QUE VOLEN SER PATRIMONI MUNDIAL.-

Per exemple el camí de Roma o el paisatge de l'Olivar volen ser patrimoni

El camí de Roma de 2.300 anys que vol ser Patrimoni de la Humanitat

https://www.lasexta.com/viajestic/curioso/camino-roma-2300-anos-que-quiere-ser-patrimonio-humanidad_2023013063d78a9deb5eb600019ee799.html

La candidatura del Paisatge de l'Olivar d'Andalusia com a Patrimoni Mundial sorteja les al·legacions dels pagesos

https://elpais.com/cultura/2023-01-30/la-candidatura-del-paisaje-del-olivar-de-andalucia-como-patrimonio-mundial-sortea-las-alegaciones-de-los-agricultores.html

Per a saber més 

Per què el Dia Escolar de la No Violència i la Pau se celebra el 30 de gener?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

38.- Iniciativa de presentar una proposta TED com a mínim a les organitzacions promotores TED.-

22.- ESTUDI.- Reestructuració funcional i pragmàtica de les raons associatives de la Causa Cooppel per la Pau per a 2023.-

35.- Ponència a l'Ateneu de Tarragona: Com acompanyar en el procés de dol?.-